Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Poolse markanalyse: fruit niet prijshoudend, groenten stabiel

Tholen- Op de Poolse markten waren de veranderingen in de afzet van fruit vorige week al merkbaar, en deze trend heeft zich deze week voortgezet in een verminderende vraag en verdere prijsdaling voor de appels. In de regio Grojec is de prijs met 2 á 5 cent gedaald en de gekoelde Idared 70+ daalde van 17 - 20 cent naar 16 – 17 ct. De prijzen van de andere rode rassen daalde eveneens en de telers kregen in sommige gevallen maar 15 cent p/kg. In andere regio’s, zoals in Sandomierz en Lublin is de vraag toegenomen en zijn de prijzen gestegen tot 21 cent per kilogram voor de Idared 70-op. Het appelras Gala noteerde met een verminderde vraag voor de 65-op van 25 -35 ct. p/kg. Door de strengere eisen voor export naar Rusland, verplichte veiligheidscertificaten per 1 maart, is de vraag naar peren beperkt tot de binnenlandse markt en blijven de prijzen voor Conference en B.A.Lucas voor de 60-ers en 70 –ers op een onveranderd laag niveau van net geen 40 cent. Industrieprijzen zijn gelijk gebleven aan die van vorige week en afhankelijk van de regio tot 5 cent p/kg. 

De prijzen voor de groenten bleven stabiel, vooral de uien, 28- 33 ct., en peterselie,tot 1 euro per kilo, waren duur. Import van peterselie uit andere Europese landen wordt niet verwacht, omdat daar de productie tamelijk laag is. De prijs van witte kool varieerde per gebied van 21-30 cent, en bleef daarmee stabiel. Ook de prijzen van andere binnenlandse groenten veranderde niet, met uitzondering van geïmporteerde verpakte Chinese kool, waarvan de prijs opliep tot 45 cent/kg. Met de naderende lente zijn de Poolse komkommers ( 2,01-2,26 p/kg) duur in verhouding met de ingevoerde uit Spanje, die tot 1,83 euro noteerden.

De prijs van tomaten uit Spanje is licht gestegen tot 11 euro per doos van 6 kilo en de paprika tot bijna 11 euro per doos van 5 kilo. Onveranderd duur is de ijsbergsla, die tot 1,21 p/st opbracht, waarop veel handelaren gestopt zijn met de verkoop ervan.

bron: fresh-market.pl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven