Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Adriaan van Belzen van Mulder Onions:

"Hollandse uienmarkt gestabiliseerd"

Tholen - De markt van Nederlandse uien is de afgelopen dagen gestabiliseerd. Dat vertelt Adriaan van Belzen van Mulder Onions uit Kerkrade. "Voor 30 cent koop je momenteel Hollandse uien. Rusland vraagt wel iets minder, maar andere landen nemen dat weer een beetje over."

"Er zit toch een top aan de markt bij ons", benadrukt Adriaan. "Egypte levert nu al gele uien aan Oost-Europa. Tel daar een dubbeltje bij op en voor 35 cent zijn ze in bestemmingen als Roemenië, Bulgarije en Rusland."

Voor West-Europa zijn de gele, Egyptische uien minder interessant. Volgens de handelaar komt dat vooral door de platte vorm van de uien. "Bij de rode uien is dat min of meer geaccepteerd. De rode uien komen pas eind april en daar is dan nauwelijks een alternatief voor. Ook zie je bij de gele uien snel koprot en black mould vanwege de warmte. Het is geen stabiele ui. Je kunt er niet overal mee naar toe."

Verder moet het importseizoen voor de uien nog losbarsten. "Nieuw-Zeelandse uien zijn al op de markt, zij het in beperkte mate. Volgende week komen de eerste Zuid Afrikaanse uien en over twee weken de Chileense importuien." Van Belzen kan nog niet peilen of de regen in Spanje consequenties heeft voor de markt. "Als je twee weken later zaait, hoef je nog niet twee weken later te oogsten."

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel: 045-5678700
Fax: 045-5678708
www.mulder-onions.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven