Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Victor Phaff:

"Goede vraag naar Oso Sweet Onions"



Tholen - De verkoop van Oso Sweet Onions verloopt volgens Victor Phaff naar tevredenheid. Omdat de teelt achtereenvolgens plaatsvindt in Chili, Texas en Peru, is het bedrijf sinds vorig jaar in staat om jaarrond zoete uien te leveren. Phaff ziet een stijgende vraag. "Het blijft een klein product, maar nagenoeg alle Nederlandse supermarkten hebben tegenwoordig zoete uien in hun assortiment."



Vanuit Chili gaat maar liefst 85% van de Oso Sweet Onions naar de Verenigde Staten, met name de hele grote maten. Het overige deel wordt vanuit Chili in Rotterdam opgeladen en naar de speciale koeling van TOP Onions in 's-Gravenpolder vervoerd. "De 'Oso Sweets' liggen ook al bij de Sainsbury- en Tesco-vestigingen. Daarnaast exporteren we in toenemende mate naar Rusland", vertelt Victor Phaff.



Het enige Europese land waar de afzet nog achterblijft is Duitsland. "Daar begrijpt men niet dat men op kwaliteit kan concurreren met de discounters", vertelt Victor. "Terwijl het juist nu in deze tijd, als de prijzen van de gewone uien hoog zijn, interessanter wordt om Oso Sweet Onions te verkopen. Wij werken met vaste prijzen. Normaal zijn de Oso Sweet Onions pakweg vier keer zo duur als de gewone uien, dit seizoen zijn de gewone uien duur en is de prijs maar twee keer zo hoog."



Voor meer informatie:
Victor Phaff
OSO Sweet Onions
De Drieslag 30
8251 JZ Dronten
Tel: (0321) 38 79 33
Fax: (0321) 31 01 24
www.ososweetonions.com