Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Waterstof tanken bij windmolen

Twee akkerbouwers uit Noord-Beveland willen elektriciteit uit windmolens omzetten in waterstof en dit als schone energie voor landbouwvoertuigen op de markt brengen. De beide akkerbouwers, Rinus Breure en de gebroeders De Bruijne, exploiteren samen met enkele collega's, twee windmolenparkjes. Elektriciteit die vrijkomt in de daluren en weinig opbrengt, kan volgens hen uitstekend worden omgezet in waterstof.

De ondernemers hebben een partner gevonden in De Rusthoeve, het kennis- en innovatiecentrum van de ZLTO op Noord-Beveland. Ook zijn er contacten gelegd met trekkerfabrikant New Holland, die een prototype van een trekker op waterstof heeft ontwikkeld. Een model hiervan probeert men naar de Rusthoeve te halen.

Ervaring in Londen

Een derde partner is Lindegas, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van waterstof. In Londen draait al een waterstofinstallatie van dit bedrijf.

Met steun van de ZLTO is het idee inmiddels omgezet in een voorlopig projectvoorstel. Dit is toegestuurd aan het ministerie van LNV met het verzoek om een bijdrage uit het innovatiefonds. Daarmee kunnen plan en financiering verder worden uitgewerkt.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven