Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"De basis is aanwezig voor een 'vaste' uienmarkt"

Van der Lans ziet einde uienseizoen met gespannen verwachting tegemoet

Tholen - Het volume geïmporteerde Nieuw-Zeelandse uien naar Europa ligt tot deze week min of meer op hetzelfde niveau als in 2009. (46.859.729 ton in 2010 / 44.963.753 in 2009). Omdat de export van de Hollandse uien op een hoger niveau ligt, ziet Jan van der Lans van Van der Lans International het einde van het seizoen met een gespannen verwachting tegemoet. "Van juni tot de aanvang van de nieuwe oogst medio juli zal er zeker nog enig volume aan uien nodig zijn om aan de vraag in Europa te voldoen!"

"Er zou best een kleine correctie kunnen komen, zoals in Holland ook gebeurde, maar de basis is aanwezig voor een 'vaste' uienmarkt", vervolgt Jan. "De vraag is goed en de verwachting is dat er vanaf 10 mei de meeste retailers omschakelen naar de importuien. Dan zal er dus nog meer vraag komen. Met de Hollandse uien als basis liggen de prijzen al lange tijd op een hoog niveau."

"Het is opmerkelijk dat de prijs van de rode uien niet gelijk loopt met de gele. De gele zijn momenteel zelfs duurder dan de rode. Dat is ongebruikelijk", vertelt Jan. Volgens de importeur is de kwaliteit van zowel de Nieuw-Zeelandse als Chileense uien goed. "Onze afnemers krijgen echt goede waar voor hun geld."

Voor meer informatie:
Van der Lans International B.V.
Jan van der Lans
Gerrit van der Veenlaan 18
3743 DN Baarn
Tel: 035 6422622
Fax: 035 6422644
www.vanderlans.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven