Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dofra Backus Foodtec winnaar Opportunity Award

"Onder grote belangstelling van pers en publiek hebben we gisteren, op 27 april, de Opportunity Award in ontvangst mogen nemen", aldus een trotse John de Groot, directeur van Dofra Backus Foodtec. Deze prijs werd uitgereikt door de voorzitter van de jury, Jan Terlouw, oud-minister Economische Zaken en oud-Commissaris van de Koningin Gelderland. De strijd om de prijs bleef tot het laatste moment spannend. Uit de ruim 13.000 bedrijven die lid zijn van de metaalunie bleven na een eerdere schifting van 10 genomineerden uiteindelijk 3 bedrijven over.


Uitreiking van de prijs door Jan Terlouw (rechts)

"We ervaren de prijs vooral als een erkenning voor de veranderingen die niet alleen ik en mijn compagnon Frank verschuren de afgelopen jaren hebben verricht, maar die we samen met alle medewerkers van het bedrijf hebben gerealiseerd". De Opportunity Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich in de afgelopen tijd heeft onderscheiden door kansen te zien en te benutten, bijvoorbeeld door een volledig nieuwe marktsector succesvol te betreden met een nieuw product, productieproces of dienst, en daarmee de continuïteit van de onderneming te waarborgen.
 
"Dofra is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zonder veel financiële ruimte, gebruikmakend van kansen die ze zien, een nieuw bedrijf met nieuwe producten succesvol wist te realiseren. Het kan een voorbeeld zijn voor bedrijven met vergelijkbare problemen", aldus de jury, doelend op de innovatieve machines voor voedselverwerking die Dofra Foodtec de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en heeft afgezet bij klanten in vele landen wereldwijd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven