Sri Lanka stimuleert productie grote uien

De centrale bank van Sri Lanka wil in samenwerking met de nationale landbouwafdeling de productie van grote uien in het land stimuleren. Om dit te bereiken heeft de centrale bank maatregelen genomen om de telers van grote uien aan te moedigen. Hiervoor zijn reeds verschillende boeren in de gebieden Dehiattakandiya en Kandaketiya (Badulla) geselecteerd. Ze hopen ook op medewerking van boeren uit Ampara.

De bank heeft een lening geïntroduceerd, de NCRCS-lening, voor de geselecteerde boeren en degenen die de grote uien kopen. Ook verstrekt zij technische faciliteiten, trainingen en verkoopfaciliteiten voor de boeren.

Om aan de lokale vraag te kunnen voldoen, is een productie van 200.000 ton per jaar nodig. Op dit moment wordt er in Sri Lanka slechts 65.000 ton geproduceerd, daarom hoopt de centrale bank op een verhoging van de lokale productie van grote uien. "We hebben een aantal geschikte regio's geselecteerd en hopen binnen iedere regio 100 boeren te kunnen selecteren," zegt de directeur van de centrale bank, de heer Disanayake. Hij zei ook dat zij er alles aan doen om jonge boeren aan te sporen om grote uien te gaan telen.

Bron: CommodityOnline


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven