Cees den Hollander kandidaat voorzitter Frugi Venta

Het bestuur van Frugi Venta is tijdens de bestuursvergadering akkoord gegaan met de voordracht aan de leden van Cees den Hollander als voorzitter van Frugi Venta. Dat zal gebeuren tijdens een extra Algemene Leden Vergadering die wordt gehouden op 17 juni a.s. Na de zomerperiode treedt Cees den Hollander in functie.

Zelf zegt Cees den Hollander verrast en vereerd te zijn dat hij is gevraagd als voorzitter van Frugi Venta. "Bij mijn keuze om het voorzitterschap te aanvaarden heb ik twee persoonlijke en twee zakelijke afwegingen gemaakt", zegt Cees den Hollander. "Ben ik geschikt voor de functie en kan ik waarde toevoegen? Of ik geschikt ben voor de functie is ter beoordeling aan het bestuur en anderen. Dat ik waarde toe kan voegen, daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Zakelijk gezien heb ik me afgevraagd of de handelsschakel in de keten toekomst heeft en of Frugi Venta ook op termijn levensvatbaar is. Beide vragen heb ik positief kunnen beantwoorden en dus heb ik ja gezegd." Cees den Hollander is altijd voorstander geweest van samenwerking in de keten. Hij hoopt hier samen met het bestuur en de staf van Frugi Venta meer inhoud aan te geven. "Om tot ketensamenwerking te komen, heb je bindende elementen nodig. Frugi Venta is een bindende factor." Cees den Hollander verwacht dat er in de komende jaren andere modellen zullen ontstaan in de keten waarbij de schakels in de keten onderling afhankelijker zullen worden van elkaar.

Nieuwe koers

Cees den Hollander startte zijn carrière in het bankwezen maar kwam al snel terecht in de groentengroothandel van het familiebedrijf. Na een aantal jaar sloeg hij zijn vleugels uit en vertrok naar een vooraanstaande Spaanse citrusimporteur. In 1981, na het overlijden van zijn vader, nam hij de aandelen van het familiebedrijf over en zette hij een nieuwe koers uit. Dat bleef niet onopgemerkt. De groothandel groeide uit tot een toonaangevend all-round AGF groothandel/logistiek dienstverlener. Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen besloot hij zijn aandelen in 1989 te verkopen aan de Perkins Foods Plc. In 2000 werd Cees den Hollander benoemd tot directeur Greenery Nederland. Tijdens zijn actieve loopbaan bekleedde hij diverse nevenfuncties. Zo was hij mede-initiatiefnemer van Fresh World Barendrecht, en initiator van Samenwerking Nederlandse Groothandel in AGF (SNG). In 1999 werd Cees den Hollander door de redactie van Vakblad Agf benoemd tot Man van 't Jaar. In 2004 werd hij gevraagd als directeur van de Tuinbouw Cluster Academie (TCA), onderdeel van het Productschap Tuinbouw. Doel van deze denktank was als vliegwiel te fungeren inzake innovatieve trajecten in de agf-sector. Nog altijd komt hij projecten tegen die hun oorsprong hebben in de TCA. Sinds november 2007 is hij weer werkzaam in de private sector. Op dit moment maakt hij ad interim deel uit van het directie-team van Terra Natura International B.V.

Professionalisering

Frugi Venta heeft in Cees den Hollander een voorzitter gevonden die nauw verbonden is aan de AGF sector en kan bogen op een lange succesvolle carrière in de groenten- en fruithandel. Hij heeft een duidelijk visie op onder andere het belang van ketensamenwerking en hoopt samen met het bestuur en de staf van Frugi Venta te kunnen bijdragen aan een verdere professionalisering van de sector. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven