Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sluwheid loont op Chinese knoflookmarkt

In de voorgaande jaren was de Chinese knoflookprijs erg laag. De laatste twee jaar zijn de prijzen echter zeer sterk gestegen. Volgens 'China Business News' hebben veel telers in Jinxiang (in de regio Shandong), waar de grootste Chinese knoflookplantage gevestigd is, ten volle geprofiteerd van deze ontwikkelingen.

Chinese telers die normaal verlies draaiden op knoflook, maken nu juist grote winst. Zakenlieden die in alle haast vóór september vorig jaar knoflook voor de laagste prijs hebben ingekocht, werden gemakkelijk rijk doordat de prijzen vervolgens in de meeste Chinese steden tot gigantische hoogte stegen. Een bijkomend voordeel voor deze kopers was het feit dat knoflook niet snel bederft, dit maakte het mogelijk om de knoflook vast te houden en op het juiste moment te verkopen.

Vergeleken met de voorgaande maanden, is de knoflookprijs inmiddels gedaald naar 0,60 dollar per kilogram, wel is dit nog 6 keer zo hoog dan vorig jaar.

Bron: China.org