Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Herverdeling Migros heeft grote gevolgen voor uientelers

Onrust in Zwitserse uiensector

Er heerst onrust in de Zwitserse uiensector. Nu Steffen-Ris door Fenaco overgenomen is, heeft supermarktketen Migros besloten tot een herverdeling in de uienleveranciers. Dit heeft gevolgen voor onder meer de regio Seeland. De nieuwe contracten gaan op 1 september 2010 in en gelden een jaar. De herziening van de opdrachten is volgens, woordvoerder van Migros een normale procedure. De timing van de aankondiging, de betrokkenen zijn 25 maart geïnformeerd, was uiterst ongunstig, omdat de bollen in Seeland al gezaaid waren.

De herziening heeft tot gevolg dat de aankoopcontracten van de Seelandse en West-Zwitserse uientelers met 1500 ton worden gekort. Dit neer op zo'n 30 tot 33 hectare, ongeveer een vijfde deel van het bebouwde uienareaal in Seeland. De dochteronderneming van Fenaco, Steffen-Ris, verliest door de herziening 80 procent van hun handelsvolume en Fenaco 40 procent.

Handelsplatform Minog Migros AG Rebstein SG, waarbij meerdere bedrijven betrokken zijn, heeft aangegeven om een deel van de Seelandse uien te willen exploiteren. En Migros heeft beloofd een oplossing te bieden voor de getroffen telers en een bestemming voor de overgebleven uien te zoeken. De groothandel betreurt de situatie, het was niet de intentie om een overproductie te veroorzaken. Het wordt volgens Migros pas problematisch wanneer de Seelandse telers hun vorige uienlading zelf op de markt gaan brengen.

De directeur van Steffen-Ris spreekt van een politieke beslissing. Hij verklaart dat zijn onderneming altijd op een goede manier geleverd heeft.
er snel gaan groeien. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven