Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Visie ABN Amro op groothandel in groenten en en fruit

"Groothandel zal in enkele segmenten meer concurrentie ondervinden van telersverenigingen"

ABN Amro heeft deze week haar visie op de Agrifoodsector gepubliceerd, waaronder die voor de groothandel in groenten en fruit. "In de groothandel in groente en fruit zullen uiteindelijk enkele internationale handelshuizen de massamarkten van producten voorzien, terwijl gespecialiseerde bedrijven zich zullen richten op bepaalde marktsegmenten of bepaalde distributiekanalen.

De groothandel zal in enkele segmenten meer concurrentie ondervinden van telersverenigingen die rechtstreeks naar de retail afzetten. Groothandelaren behalen
daarentegen wel concurrentievoordelen, doordat zij het gehele assortiment aan kunnen bieden. De export kan zich de komende jaren op de huidige hoge niveaus handhaven, ondanks de verzadigingsverschijnselen op de meeste West- Europese markten. De vraag naar groente en fruit blijft groot, ondanks de minder gunstige economische ontwikkelingen in een aantal afzetlanden.

Het voeren van een ketenstrategie wordt steeds belangrijker, waarbij in grotere mate wordt samengewerkt met bedrijven zoals supermarkten of foodservicebedrijven. Op deze manier kunnen gezamenlijke verkoopconcepten worden ontwikkeld. In de bedrijfsvoering is de omzetontwikkeling van minder groot belang door de grote volatiliteit van de groenteprijzen. De ontwikkeling van de marges is daarentegen wel belangrijk. Op de internationale groentemarkt met een sterke concurrentie is volgens ABN AMRO ruimte voor leveranciers van een kwalitatief goed product, die een breed en diep assortiment voeren.

Bron: Visie op groothandel in groenten en fruit, ABN Amro
Publicatiedatum: