Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Baselier produceert grootste rijenfrees ter wereld

Dit voorjaar produceerde Baselier een aantal unieke, grote rijenfrezen met 8 rijen op 90 cm rijenafstand die ook nog hydraulisch opklapbaar zijn. Ten behoeve van grootschalige landbouw ontstond de vraag naar een grote machine in combinatie met een 90 cm systeem. Hierop ontwikkelde Baselier een rijenfrees met een werkbreedte van 7,3 meter per machine. Via de export organisatie van de APH Group is een machine naar Noord-Afrika geƫxporteerd en werden een aantal van de grote rijenfrezen in Rusland verkocht.



Naast de frees ontwikkelde Baselier ook een aanaarder, speciaal voor een KUHN front rotorkopeg, om kleine ruggen mee te trekken voor de wielen van de tractor van de pootmachine. Het gebruik van de vernieuwde aanaardkap resulteert in een gelijke plantdiepte van alle rijen en dus een gelijke oogstdiepte, verbetering van de capillaire vochtvoorziening, verminderde schade aan de bodemstructuur op plaatsen waar aardappelen groeien, minder groene aardappelen; kortom een vroeger en sterker gewas en een kwalitatief en kwantitatief hogere opbrengst.



Baselier, gevestigd in Steenbergen, is een gerenommeerd fabrikant van een complete range rijen- en volveldfrezen en loofklappers voor de aardappel- en groenteteelt, met bijna 60 jaar ervaring op het gebied van multifunctionele, naar klantwensen gespecificeerde machines. APH Group uit Joure is een exportcombinatie van Cramer, Koning, Baselier, Dewulf, Bijlsma, Omnivent en Manter.


Publicatiedatum: