Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU waarschuwt tegen handelsprotectionisme

De Europese Commissie doet een beroep op de handelspartners om de handelsbeperkingen op te heffen en zo het economisch herstel de broodnodige “boost” te geven.Volgens een rapport van de commissie zijn bijna 280 handelsbeperkende maatregelen ingevoerd door de belangrijkste handelspartners van de EU tijdens de economische crisis in de afgelopen 18 maanden.

EU-commissaris voor Handel Karel De Gucht geeft aan dat er een risico is dat de handelsbeperkende maatregelen, die tijdens de economische crisis zijn ingevoerd, permanent deel gaan uitmaken van de handelsregelingen, zelfs wanneer de economie zich weer herstelt. De Gucht dringt aan op een exit-strategie van protectionisme.

Het rapport geeft de ontwikkelingen aan van de EU en de dertig belangrijkste handelspartners in de periode van oktober 2008 tot april 2010.

De protectionistische maatregelen variëren van klassieke handelsbelemmeringen, zoals invoerverboden of tariefverhogingen en bijv. de slogan "buy national". Veel van de nieuwe belemmeringen worden in rap tempo permanente kenmerken van het wereldhandelssysteem, concludeert het rapport.

Bron: Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: