Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Overduin (Tuns) over slappe uienmarkt

"Elke dag komt de uienprijs meer onder druk"



Tholen - De uienmarkt is momenteel slap. Dat vertelt Nico Overduin van sorteer- en pakstation VOF. M. Tuns & Zn. uit Oude-Tonge. "Deze week werd er 28-29 cent betaald voor de middelsortering en 31-32 cent voor de grove uien, maar voor volgende week gelden alweer andere (lagere) prijzen. Elke dag komt de prijs meer onder druk en is het dus ook heel moeilijk te bepalen wat nu precies de prijs is.


 
"We krijgen steeds meer aanbod van de telers. Prijzen van 35 tot 40 cent zijn nu echt niet meer aan de orde. Ik geloof dat er dit seizoen namelijk (zoals we dit het hele seizoen door al berekend hebben) gewoon voldoende uien zullen zijn. Sommigen hopen de laatste weken van juni nog op een prijsopleving, maar op dit moment zou ik niet weten waar dat op gebaseerd is", vervolgt Nico. "Wel zie ik langzamerhand een verschil ontstaan in prijzen op basis van de kwaliteit c.q. afzetbestemming."



"De export naar Rusland is grotendeels weggevallen en dat heeft zeker zijn invloed op de stemming. De afzet is nu eigenlijk 'klusjeswerk' en 'laatste-moment-werk' in vergelijking met eerdere weken. Toen ging het bij wijze van spreken met vrachtwagens tegelijk en nu met pallets", vertelt Nico. "De grotere pakstations zullen nog wel een beetje voorraad hebben, maar bij de kleinere, zoals wij, is de voorraad erg laag. Wij houden er volgende week mee op en gaan de boel gereedmaken voor het nieuwe seizoen."


Vlnr: Marcel Tuns, Mauk Overduin, Nico Overduin, Kees Tuns jr en Kees Tuns sr.

Voor meer informatie:
Nico Overduin
M. Tuns & Zn
Tramweg 11
3255 MB Oude-Tonge
Tel: 0187-641311
Fax: 0187-642607
Mob: 06-22918222