Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

QMS Akkerbouw Online

Groeien uw gewassen even goed als in uw regio?

De groei van uw aardappelen etc vergelijken met telers in uw eigen regio geeft interessante informatie om uw teelt te optimaliseren. Met de beelden van uw percelen van Mijnakker.nl krijgt u snel een gemakkelijk een actueel beeld van de groei, stikstofbenutting, vochtsituatie, etc.. Maar voor een juiste inschatting van de beelden is het handig ze te kunnen vergelijken met percelen in uw omgeving.

Daarom heeft Stichting “Het Nieuwe Telen” in samenwerking met DLV Plant een hulpmiddel ontwikkeldt: QMS Akkerbouw Online. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het Programma Precisie landbouw (PPL) van LNV.

In QMS akkerbouw kunnen deelnemers de gegevens van eigen percelen vergelijken met en regiogemiddelde in overzichtelijke grafieken. Daarbij kunnen ze zelf de selectiecriteria aangeven waaraan de percelen moeten voeldoen waarmee ze willen vergelijken. Ook kunnen extra gegevens toegevoegd worden, zoals uitgevoerde bemesting resultaten van plantsapmetingen e.d.. Hiermee kan sneller geanalyseerd worden wat mogelijke oorzaken zijn van verschillen en achterblijvende groei van het gewas.

De informatie uit QMS Akkerbouw is daarmee een handig hulpmiddel voor telers om snel en gemakkelijk te zien of de eigen percelen veel afwijken en of actie voor teeltmaatregelen nodig is. In combinatie met een veldbeoordeling kan dan gericht actie worden ondernomen. Adviseurs van DLV Plant hebben ervaring met het gebruik van de gegevens en de veldbeoordeling en kunnen gericht advies verzorgen.

Interesse? Kijk dan eens op www.qmsakkerbouw.nl. U kunt zich aanmelden voor deelname. Dit jaar kosteloos. Gebruikers moeten wel de percelen ingetekend hebben op Mijnakker.nl en daarbij een adviseur van DLV plant hebben aangegeven als adviespartij die mee mag kijken.

DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijk advies - en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren . Haar activiteiten richten zich op advies, onderzoek, projecten zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten, creëert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 175 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Voor meer informatie, kijk op www.dlvplant.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven