Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Rusland verscherpt controles KCB-fytocertificaten

Tholen - AGF-exporteurs geven signalen af dat de Russische autoriteiten hun controles op KCB-certificaten de afgelopen week hebben verscherpt. Toch zijn er volgens handelsbelangenorganisatie Frugi Venta door het Kwaliteits Controle Bureau (KCB) de afgelopen tijd nog behoorlijk wat fyto-certificaten afgegeven. Ook heeft Frugi Venta nog geen meldingen gehad van auto's die vast staan voor de grens.

Volgens Frugi Venta zijn er door de Russische importeisen absoluut minder agf-producten naar Rusland geëxporteerd dan anders, maar zijn de gevolgen tot op heden niet zo dramatisch als bij aanvang werd verwacht. "Bedrijven zoeken ook andere wegen en exporteren hun producten nu via andere Europese landen, zoals Litouwen, maar daar komen wel extra kosten bij kijken", vertelt een woordvoerder.

Het gesprek dat het LNV-ministerie heeft aangevraagd met de Russische fytosanitaire autoriteiten heeft nog niet plaatsgevonden. "We zijn nu al een maand verder, maar het blijft helemaal stil vanaf het Russische front."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven