Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland verscherpt controles KCB-fytocertificaten

Tholen - AGF-exporteurs geven signalen af dat de Russische autoriteiten hun controles op KCB-certificaten de afgelopen week hebben verscherpt. Toch zijn er volgens handelsbelangenorganisatie Frugi Venta door het Kwaliteits Controle Bureau (KCB) de afgelopen tijd nog behoorlijk wat fyto-certificaten afgegeven. Ook heeft Frugi Venta nog geen meldingen gehad van auto's die vast staan voor de grens.

Volgens Frugi Venta zijn er door de Russische importeisen absoluut minder agf-producten naar Rusland geƫxporteerd dan anders, maar zijn de gevolgen tot op heden niet zo dramatisch als bij aanvang werd verwacht. "Bedrijven zoeken ook andere wegen en exporteren hun producten nu via andere Europese landen, zoals Litouwen, maar daar komen wel extra kosten bij kijken", vertelt een woordvoerder.

Het gesprek dat het LNV-ministerie heeft aangevraagd met de Russische fytosanitaire autoriteiten heeft nog niet plaatsgevonden. "We zijn nu al een maand verder, maar het blijft helemaal stil vanaf het Russische front."