Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

14-20 november, Costa Rica/Panama

Handelsmissie gewijd aan Maatschappelijk Verantwoorde Voedselverwerking

De voedselverwerkende industrie (groenten, fruit, zuivel, enz.) is de meest veelbelovende sector in Centraal-Amerika! Dit concludeert de Business School INCAE in Costa Rica in de studie “Innovatieve oplossingen voor de voedselindustrie". In deze industrie worden producten gecreëerd, die voldoen aan de vraag van de Europese en Amerikaanse markten. Tegen deze achtergrond organiseert DLV Plant Agro Consultants Latin-America een Handelsmissie. Een prachtige kans om uw netwerk van toeleveranciers, afnemers en andere partners uit te breiden!

In de internationale ketenvorming is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijk onderscheidend kenmerk. Tijdens deze Handelsmissie geven we bijzondere aandacht aan MVO, duurzame zorg voor mens, milieu en onderneming, in de Latijns-Amerikaanse context, d.m.v. bedrijfsbezoeken en seminars. We zien MVO als een geïntegreerde strategie: beleid, concept binnen de agri/food onderneming, concrete uitwerking, partners, financiering. Daarom ondersteunt MVO Nederland de missie.

Beoogde doelgroep:
  1. Bedrijven uit Nederland en Centraal Amerika;
  2. Mede-financierende Organisaties/Keurmerken;
  3. Financiële instellingen;
  4. Overheden: Uit Nederland en Centraal-Amerika;
  5. Kamers van export: in Centraal-Amerika;
  6. Brancheverenigingen in Nederland (FNLI, FME-GMV, e.a.) en Centraal Amerika;
  7. Wetenschap: INCAE International Business School (CR), diverse Centra voor voedingsmiddelen wetenschap en technologie in Centraal-Amerika.
NL EVD Internationaal financiert deze activiteit in het kader van het CPA-programma (zie www.agentschapnl.nl/cpa/amerikacrpm. Eigen bijdrage: € 500 plus kosten van reis en verblijf.

Voor meer informatie en aanmelding: www.trademissoncentralamerica.com.

Op vrijdagochtend 3 september 2010 organiseren DLV Plant en MVO Nederland in Utrecht een voorbereidingsbijeenkomst voor (potentiële) deelnemers. Voor aanmelding voor deze bijeenkomst: g.wassink@dlvplant.nl of g.teuling@mvonederland.nl.

Contact in Latijns-Amerika:
Jan W. Tuinstra,
M +506-88335002.

Contact in Nederland:
Gerard Wassink
M 0626-518697.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven