Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uien gaan naar MSP

Troy plantuien geoogst bij Marco van't Westeinde



De oogst van Troy plantuien is begonnen. Marco van ’t Westeinde oogstte afgelopen maandag zijn Troy plantuien. De uien zijn in november gepoot en zijn in een zeer klein stadium de winter in gegaan. Desondanks hebben de uien de vele vorst van afgelopen jaar prima doorstaan. Bovendien waren schieters nauwelijks te vinden in het veld. Dit is een heel verschil met de traditionele winterplantuien met 100% Japans bloed. Troy lijkt qua genetica meer op de voorjaarsplantuien. De kwaliteit van het product is daardoor vele malen beter.



Troy wordt uitsluitend verkocht onder het Quality inside label door vertegenwoordigers van Bejo Zaden en De Groot en Slot. De uien zijn enkele malen beregend. De uien gaan naar MSP uit Nieuwdorp. Het geoogste product is al mooi grof en zeer uniform. De opbrengst wordt geschat op ruim 40 ton gedroogd product per ha.



Bron: De Groot & Slot
Publicatiedatum: