Ministerie LNV organiseert Fruit &Vegetable Trade Mission naar China

China ontwikkelt zich sterk op het gebied van groenten en fruit. Het is de grootste producent in de wereld van uien, asperges, knoflook, appels en geconcentreerd appelsap. Vanwege het stijgende inkomen van de inwoners van China, neemt de vraag naar producten met hoge kwaliteit toe. Nederland heeft wereldwijd een leidende positie in groenten en fruit op het gebied van productie, kwaliteitsstandaarden, het invoeren van nieuwe soorten, verpakken, technische vaardigheden, logistiek en voedselveiligheid. Een goede samenwerking tussen China en Nederland kan beide landen goede economische perspectieven garanderen.

Ter gelegenheid van de World Expo 2010 Shanghai, die plaats vindt van 1 mei tot 31 oktober organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vijf aan de landbouw gerelateerde dagen in de VIP lounge van het Nederlandse paviljoen “Happy Street”. Deze Fruit & Vegetable Trade Mission vindt plaats van 6 september tot 15 september 2010.

Hoogtepunten van de missie zijn een bezoek aan de Fruit Logistica in Hong Kong, een kennismaking met de grootste in- en exportmarkt voor groenten en fruit in Guangzhou, het LNV – Rijk Zwaan CEO Forum, het Floriculture Seminar “Developing a Sustainable Floricultural sector in China” en de Fruit & Vegetable dag op de Expo met verschillende activiteiten.

Deze handelsmissie biedt een uitstekende gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met de Chinese groente- en fruitsector.

Uitnodiging
Aanmeldingsformulier


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven