Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs veel hoger dan vorig jaar

VS: nog steeds sterke vraag naar uien

De verwachting is dat de uienmarkt in de VS ook in de herfst sterk zal blijven. Volgens het ministerie van Landbouw liggen de gemiddelde prijzen op 24,20 dollar per 45,36 kilo, 10,80 dollar hoger dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip.

De prijs in juli ligt met 24,20 dollar wel lager dan in juni, in juni lag de gemiddelde prijs nog op 29,20 dollar. Onder meer in de teeltregio Georgia hebben de telers wel te maken gehad met ravages door slecht weer. En aan het begin van het groeiseizoen lag de temperatuur in de 'Treasure Valley' maar liefst 15 graden lager dan normaal. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam daar ook nog een zeer natte meimaand bovenop. Tegen het einde van juli waren de planten in volle groei, maar de uien waren wel wat kleiner dan normaal. Een korte periode van zonnig weer zou dit volgens de telers nog kunnen veranderen. Sommige telers verwachten een opbrengstverlies tussen 5 en 25 procent.

De verwachting is dat de oogst met twee tot drie weken vertraagd zal zijn. De meeste telers verwachten dat ze pas op zijn vroegst eind augustus kunnen beginnen. Dit zal meer druk op de markt leggen.