Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henk Angenent over akkerbouw en topsport op Aardappeldemodag

Tijdens de Aardappeldemodag op 1 september bieden Telen met Toekomst, Duurzaam telen begint bij jou en Masterplan Phytophthora samen een uniek programma onder de titel Akkerbouw is topsport! Elfstedentocht-winnaar en schaatsmarathoncoach Henk Angenent schetst de overeenkomsten tussen topsport en akkerbouw. Ook geeft hij tips uit de topsport die de telers van pas kunnen komen!



Na Henk’s toelichting toont DLV-Plant-adviseur Pierre Cammaert hoe nieuwe gewasbeschermingsmethoden (Good Practices) duizenden euro’s kunnen opleveren. Voor een aantal akkerbouwbedrijven kan ter plekke een Good Practice-scan gemaakt worden. Deze scan geeft aan welke besparing op het bedrijf te behalen is! Huub
Schepers (PPO) bespreekt de actualiteiten rond schimmelbestrijding in aardappelen.
Hij presenteert de nieuwste onderzoeksresultaten en gegevens van telers die dit jaar Beslissingsondersteunende Systemen in de phytophthora-bestrijding gebruiken.
Nieuwsgierig naar akkerbouw als topsport? Zijn aardappeltelers toppers of amateurs?

Kom op 1 september naar Westmaas, bezoek de Akkerbouw is topsport tent en laat u verrassen. U kunt om 12.00, 14.00 en 16.00 uur terecht.

Zie ook www.aardappeldemodag.com.
Publicatiedatum: