Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Senegalese uienindustrie gestegen naar 33 miljoen euro

Door stimulatie van de Marktautoriteit ARM is de omzet van Senegalese uiensector van zo'n 7,5 miljoen euro naar meer dan 33 miljoen euro gestegen in 2010. "De verdere stimulering van de lokale uienindustrie heeft hieraan bijgedragen. Dit was op initiatief van ARM", zegt de directeur van ARM, Mbaye Kébé. "De productie is tussen 2003 en 2010 van 40.000 ton naar 177.000 ton gestegen."

Het ARM heeft ook telers ondersteunt bij het bouwen van magazijnen, dit komt de opslag ten goede. Ook zijn de prijzen die telers voor de uien krijgen verbeterd, met het zogenaamde handvest lonende prijzen. "De stimulering van de plaatselijke uienafzet heeft geleid tot een aanzienlijke invoerdaling, ook krijgen de telers nu voldoende geld voor hun producten", zegt Kébé. "De commercialisering van de sector heeft er ook voor gezorgd dat de lokale uienproductie in sommige gebieden verdrievoudigd, of zelfs verviervoudigd is. Ook is de omzet sterk verhoogd en het aantal telers toegenomen."