Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerda Verburg

"U zult mij nooit in de hoedanigheid van LNV-staatssecretaris tegenkomen"

Tholen - Het zat er natuurlijk wel een beetje in dat er gevist zou worden naar de toekomst van het landbouwministerie bij demissionair minister Verburg van LNV, nadat eerder deze week geruchten gingen dat in het nieuwe kabinet het Landbouwministerie zou worden ondergebracht bij het Ministerie Economische Zaken. Tijdens de opening van zonne-energie installatie bij Maatschap Boon adviseerden algemeen directeur Philip Smits van The Greenery en Dirk Duijzer van de Rabobank de minister dan ook dringend om het landbouwministerie in stand te houden. Duijzer opperde zelfs om Economische Zaken bij het landbouwdepartement onder te brengen.


Onderonsje tussen Minister Gerda Verburg en Philip Smits

In Zeewolde liet minister Verburg echter aan duidelijkheid niets te wensen over. "Ik kan u zeggen dat u mij nooit zal tegenkomen in de hoedanigheid van staatssecretaris van LNV", beloofde Gerda Verburg. "Ik kan alleen maar hopen dat als er een akkoord komt dat de hele positie van de agri- en foodketen zodanig wordt gerespecteerd dat straks in de Trèveszaal, in Europa en internationaal verband Nederland wordt vertegenwoordigd door een minister van Landbouw!"


Gerda Verburg, Philip Smits en Dirk Duijzer.

Klik hier voor de video met de reacties van Philip Smits, Dirk Duijzer en Gerda Verburg
Publicatiedatum: