Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijsstijging op de thuismarkt verwacht door kleiner volume

Export uien in India daalt in augustus met 53%

Tholen – Door de hoge vastgestelde exportprijzen is de uitvoer van uien in India voor de vijfde maand gedaald, volgens het overheids agentschap Nafed werd er in augustus ruim 87.000 ton uitgevoerd en vorig jaar in dezelfde periode 186.000 ton. De buurlanden Pakistan en China profiteren van de hogere prijs die de Nafed in India als minimum export prijs (MEP) hanteert. De prijs voor de export werd voor augustus vastgesteld op $ 220 per ton, in de buurlanden is die ca.$ 50 lager. Voor de maand september heeft de Nafed door de stijgende binnenlandse prijzen de MEP prijzen verhoogd tot $ 275 p/t. wat naar verwachting een lagere uitvoer voor de lopende maand als gevolg zal hebben.
 
Door verminderd aanbod stegen de prijzen door toenemende vraag van uit het zuiden en van exporteurs. De prijzen stijgen naar een hoog niveau, het hoogst was de prijs (Rs 1250)dit jaar op 8 februari. De oogstverwachting in Karnataka is goed, uien uit Nashik zijn ook veel gevraagd, maar komen pas eind oktober op de markt. Uit de regio Lona worden de eerste uien begin november verwacht. Door de grote vraag vanuit het zuiden van India en van de exporteurs, die vraag hebben uit Dubai en de Golfstaten, zullen de prijzen op korte termijn naar verwachting nog stijgen.