Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelderse subsidie voor stroomopwekking met zonnepanelen op akker- en fruitbedrijf

Een akker- en fruitbedrijf in Erichem heeft van de provincie Gelderland een subsidie ontvangen voor het opwekken van stroom met zonnepanelen. De subsidie komt uit het Meerjarenprogramma Vitaal Platteland. Het is het eerste project waarbij subsidie voor energieproductie wordt aangevraagd en zal naar verwachting zeker navolging krijgen. De provincie Gelderland verleent 40% van het investeringsbedrag aan subsidie.

Om het landbouwbedrijf ook in de toekomst op een bedrijfseconomische en maatschappelijk verantwoorde wijze te kunnen voortzetten wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen. Het dak van één van de schuren ligt op het zuiden en dit biedt de mogelijkheid om zelf duurzame energie op te wekken met de nieuwe panelen.

Maatschappelijk heeft het project een meerwaarde omdat het de trend van het gebruik van fossiele brandstof voor de opwekking van elektrische energie doorbreekt. Het opwekken van energie met behulp van zonlicht draagt bij aan een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen.

bron: Provincie Gelderland,
Publicatiedatum: