Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"André van Damme: "Ik krijg aanwijzingen dat Oost-Europa aan de markt komt"

Afrika bepaalt uienafzet; prijs beetje onder druk

Tholen - De uienmarkt wordt nog altijd getypeerd door een matige vraag en een lage aanvoer. De prijzen in de baal liggen rond de 20 cent. "Momenteel is er een beetje druk op de prijzen en dat komt omdat de afzet te eenzijdig is. Momenteel is het Afrika wat de klok slaat en verder is het vrij rustig", vertelt André van Damme van Dacomex uit Sint-Maartensdijk.



Toch is de uienhandelaar wel positief gestemd over de uienmarkt de komende tijd. "Ik krijg wel aanwijzingen dat Oost-Europa binnenkort gaat komen. Het is jammer dat er nog steeds een KCB-blokkade ligt, anders zou de afzet naar Rusland al wel vlotter op gang zijn gekomen", vervolgt Van Damme. "De weersomstandigheden maken het moeilijk om in te schatten waar we staan, als we op volle capaciteit zouden draaien, zie je beter welke kant het opgaat."

De natte weersomstandigheden zorgen - zowel in Zeeland als in de polders - voor een lage aanvoer van uien, waarbij de situatie plaatselijk nog fors verschilt. "Binnen korte termijn zullen de weersomstandigheden moeten verbeteren, anders zullen er links en rechts toch percelen in de problemen komen. En dat werkt niet positief op de prijs", besluit André.

Voor meer informatie:
André van Damme
Dacomex
Provincialeweg 46
4695 RK Sint-Maartensdijk
Tel: 0166-662550
www.dacomex.nl