Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal faillissementen neemt sterk af in derde kwartaal

Het aantal faillissementen is in het derde kwartaal van dit jaar sterk afgenomen. In totaal gingen 1557 bedrijven over de kop, 20 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Toen waren het er 1938. Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau Dun & Bradstreet. "Voor het tweede kwartaal op rij is een significante daling te zien van het aantal faillissementen", aldus Sabine Besselink van Dun & Bradstreet. "Het aantal bedrijven dat bankroet gaat ligt beduidend lager dan in 2009, maar nog wel ruim boven het niveau van 2008, vóór de economische crisis.''

Friesland

Het aantal faillissementen daalde in alle provincies, maar de mate waarin verschilt sterk per provincie. In Friesland daalde het aantal met 48 procent het sterkste. Zeeland en Groningen sloten de rij met een daling van slechts 2 procent. Ook tussen sectoren bestaan grote verschillen. In de landbouw en visserij daalde het aantal faillissementen met 36 procent, in de transportsector met 26 procent. In de bouw nam het met 10 procent af en in de groothandel slechts 2 procent.

Publicatiedatum: