Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienexport in week 38

In het nieuwe seizoen (12 juli t/m 24 september 2010) is 175 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. Dat is 14 miljoen kg minder dan in het vorige seizoen.
Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB. In week 38 van 2010 (20 t/m 24 september) is 18 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Senegal, Ivoorkust, het Verenigd Koninkrijk, Maleisiƫ, Singapore en Guinee.

Rusland komt momenteel in de KCB-uitvoerstatistiek van uien nauwelijks voor. Sinds 17 mei accepteert Rusland formeel geen keuringscertificaten van het KCB meer. De registratie van de uitvoer naar Rusland wijkt vanaf dat moment sterk af van die in de voorgaande jaren. In augustus is het KCB begonnen om de export naar Rusland zonder KCB-certificaat (vanaf 1 juli) in kaart te brengen, waardoor er weer een volledig beeld van de uitvoer beschikbaar komt.

Uitvoer van Nederlandse uien in week 38

Publicatiedatum: