Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan Franje: "Afzet bio-uien zeer rustig"

Uienverpakkers zuinig op voorraad; prijs iets in de lift

Tholen - De stemming in de uienmarkt is positief, maar het zou wel wat drukker mogen worden. Wel is de vraag naar uien aardig breed. Dat zegt Jan Franje van Franje Onions uit het Zeeuwse Waarde. De uienprijs zit momenteel wat in de lift en de prijs in de baal ligt nu op een niveau rond de 23/24 cent. "Het is moeilijk kopen bij de boer en de verwachting is dat de markt nog wat zal opleven. Daarom wil iedereen graag een voorraadje sparen. Maar of dat uitkomt, blijft natuurlijk gissen."



Van kwaliteitsproblemen door de weersomstandigheden is bij Franje Onions geen sprake. "In het begin van de oogst, zaten we er natuurlijk kort op. Maar nu de uien wat langer binnen zijn, is de kwaliteit prima." Zelf heeft Franje twee weken terug al de uien kunnen rooien, waardoor hij geen verplichtingen 'af land' meer heeft.



Franje Onions is al jaren gespecialiseerd in biologische uien. De biologische uien vormen zo'n kwart van het totale volume, waarvan ongeveer de helft onder het eigen Organic Onions label via exporteurs naar het buitenland gaat. "Maar de afzet van biologische uien verloopt momenteel zeer rustig. We leveren de vaste klanten, maar zeker niks extra's."