Drie nieuwe directeuren binnen ministerie van EL&I

In verband met de samenvoeging van het ministerie van EZ en het ministerie van LNV tot het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn op voordracht van de secretaris-generaal, Chris Buijink met ingang van 1 november de sleutelfunctionarissen benoemd bij drie stafdirecties.

Drs. Hans van den Broek wordt directeur Communicatie. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van den Broek is sinds 1 augustus van dit jaar werkzaam bij het ministerie van LNV. Vanaf 2003 was hij werkzaam bij het ministerie van OCW als hoofd afdeling Woordvoering, Speeches en Protocol en eerste woordvoerder van de minister. Tot 2003 is hij journalist geweest, met als laatste baan chef parlementaire redactie van het Algemeen Dagblad.

Ronald Barendse wordt benoemd tot directeur van de Directie Financieel Economische Zaken. Barendse werkt geruime tijd bij het ministerie van LNV waar hij diverse managementfuncties bekleedde bij de directie Wetenschap en Kennis als hoofd afdeling Beheer Kennisinstrumenten, als plaatsvervangend directeur Bureau Heffingen, als hoofd Dienst Basisregistraties, als directeur ICT-Uitvoering (Dictu) en sinds 1 oktober 2006 als directeur Financieel Economische Zaken.

Dr. Jeroen Lamers wordt benoemd tot directeur Bureau Bestuursraad. Lamers studeerde Japanse taal- en letterkunde en Japanse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Hij werkt sinds 1998 bij het voormalig EZ en was twee jaar plaatsvervangend directeur Internationaal Ondernemen bij het directoraat-generaal voor de Buitenlandse Economische Betrekkingen. Daarvoor was hij voor het toenmalige commissariaat/directie Buitenlandse Investeringen in Nederland werkzaam op de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea en Japan. Sinds 1 september is Lamers werkzaam als hoofd van Bureau Bestuursraad.

bron: Ministerie van EL&I

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.