Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienleverancier biedt toegevoegde waarde aan telers

Het bedrijf Broer, gevestigd in Andijk kweekt uienrassen met verbeterde eigenschappen. Broer is een dochteronderneming van Bejo Zaden. Broer is de exclusieve producent van "Quality Inside". Dit is het kwaliteitslabel van plantuien. Deze eerstejaars plantuien hebben unieke kwaliteiten die toegespitst zijn op de wensen van de afnemers.

De nieuwe rassen zijn beter resistent tegen veld-overgedragen ziektes. Broer heeft een uitgebreid productie-protocol gemaakt. Men geeft aan dat de meeste ziekten te wijten zijn aan weersomstandigheden of productiefouten. Dit probeert Broer zoveel mogelijk voorkomen. Al het materiaal wordt opgeslagen in dozen in plaats van bulk-opslagplaatsen. De dozen worden voor het sorteren opgewarmd en na het inpakken weer gekoeld.

De productieafdeling zorgt ervoor dat er vier verschillende maten worden gesorteerd. Daarnaast is de controle optimaal en worden de zieke en beschadigde uien met de hand verwijderd. Het belangrijkste werk wordt in het veld uitgevoerd. Op dit moment is Broer op zoek naar een optimale sortering, maar er is te veel kleurvariatie.

Met de kennis van Broer, Bejo Zaden en Elsoms Seeds uit het Verenigd Koninkrijk kan men toegevoegde waarde voor telers bieden.

www.hortweek.com