Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Consument betaalt € 1,26 per kilo"

Hoge uienprijzen in India

De retailprijzen voor uien waren deze week in India opgelopen tot € 1,26 per kilo. Dit kwam door hevige regenval tijdens de oogst. De prijzen zijn in 5 dagen erg hard gestegen, van 60 cent tot meer dan het dubbele. De regering stopte de export deze week tot 15 januari om de torenhoge prijzen in te dammen.

Door hevige regenval was de oogst in september en oktober erg beschadigd en het geoogste volume was ook stukken minder. De normale voorraad rond deze tijd van het jaar is ongeveer 2000 tot 3000 ton, maar sinds 17 december is het gemiddelde 700 tot 800 ton.

De prijzen op de groothandelsmarkten liggen tussen 25 cent voor kleine uien en tot 67 cent voor grotere uien. Maar de consument betaalt nog veel meer. Men verwacht dat de prijzen nog meer gaan oplopen. Naar verwachting zullen de prijzen na volgende week pas weer dalen als er weer wordt geïmporteerd.

Bron: hindustantimes.com
Publicatiedatum: