Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Uienafval kan worden gebruikt als gezond voedingsmiddel"

In de EU wordt per jaar meer dan 500.000 ton uienafval weggegooid. Wetenschappers beweren dat dit afval gebruikt kan worden als ingrediënt voor voedingsmiddel. De bruine huid en en buitenste lagen zijn rijk aan vezels en flavonoïden. Daarnaast bevat het product nog meer stoffen die goed zijn voor de gezondheid.

Naarmate de uienproductie steeg, is ook het afval in de loop der jaren toegenomen. In landen zoals Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk is het een milieuprobleem geworden. Het afval bestaat uit droge bruine huid, de buitenste lagen, wortels en stengels, maar ook uien die niet groot genoeg zijn voor commercieel gebruik.

Volgens een onderzoeker aan de Autonome Universiteit in Madrid is het een oplossing om het uienafval te gebruiken en hiermee de gezondheid te verbeteren. Uit het onderzoek blijkt dat het eten van dit afval het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en darmkanker verminderd.

Door de verschillende onderdelen van de uien te scheiden tijdens het industriële proces zouden verschillende delen kunnen worden gebruikt en toegevoegd worden aan andere levensmiddelen.

http: www.news-medical.net
Publicatiedatum: