Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse bio-export maakt reuzesprongen

De biologische voedingsmiddelenmarkt in Polen is sterk groeiende. Gezien de grootte van het land is de markt wel nog relatief klein. In het land met 38 miljoen inwoners bedroeg de biologische voedingsomzet in het afgelopen jaar 82,5 miljoen euro. Men verwacht dat de groei ook in de komende jaren door gaat zetten.

Het marktonderzoeksbureau Inquiry voorspelt voor dit jaar een marktgroei van ongeveer 20 procent. In de komende vier jaar kan de waarde van de verkochte biologische levensmiddelen in Polen dus verdubbelen. Biologisch groeit hiermee veel sneller dan de totale voedselmarkt. Hier verwachten experts een toename van drie tot vier procent per jaar.

In Oostenrijk wordt de Poolse biologische markt vaak nog onderschat. Met uitzondering van de biologische kruidentheefabrikant Sonnentor zijn er niet veel bioproducenten uit Oostenrijk in Polen vertegenwoordigd. Ook Bio Austria erkent dat de export naar Polen nog in de kinderschoenen staat. Aan de andere kant zijn er al wel biologische producten uit Polen in de Oostenrijkse handel te vinden. Polen, met 21.000 biologische telers, wordt beschouwd als één van de grootste Europese leveranciers van biologische aardbeien, frambozen en aalbessen.

Publicatiedatum: