Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Biologische hutspot, dat smaakt naar meer!'

Nieuw project ter versterking positie Nederlandse biologische peen, -aardappel en -ui op supermarktschap

In het nieuwe driejarige project 'Hutspot' werkt ketenorganisatie Bionext aan het versterken van de positie van Nederlandse biologische peen, aardappel en ui op de schappen van verschillende supermarkten. Doel van het project is om het binnenlands marktaandeel van deze producten aanzienlijk te vergroten door middel van innovatie in samenwerking. Dat zal gebeuren door:

  • Een landelijke organisatie voor biologische akkerbouwers uit te werken (Bioplant)
  • Innovatie in de veredeling, teelt en bewaring van aardappel, ui en peen te stimuleren
  • Een nieuwe, langjarige samenwerking in de keten tot en met de retail aan te gaan

© Sandra Van Der Steen | Dreamstime.com

De focus van Bionext is tweeledig, en ligt enerzijds bij projectmanagement, en anderzijds bij het uitwerken van een marketingplan en pilot. In een consumentenpilot die samen met Food Cabinet wordt ontwikkeld, zal verkend worden hoe telersinzet bij marketing van drie Nederlandse biologische producten in samenwerking met beleid van de supermarkten de afzet kan vergroten.

Middels onder andere dossiers op Groen Kennisnet en ten behoeve het RIF project 'Meer biologisch in het onderwijs' werkt Bionext aan de verspreiding van kennis over teeltuitdagingen bij deze gewassen. Door het organiseren van minstens drie telersbijeenkomsten per projectjaar wordt daarnaast relevante kennis uitgewisseld over teelt en teeltproblemen met aardappel, peen en ui met betrokken akkerbouwers.

Het project 'Biologische Hutspot: dat smaakt naar meer' wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van de subsidieregeling: 'Samenwerken aan innovatie door operationele groepen in het kader van het Europees Innovatie Platform' (EIP).

Het samenwerkingsverband bestaat uit BioAkker, WeGrowOrganic BV en Van Woerden Flevo BV. De externe partners zijn Bionext, Team Buitengewone Biologische Boost, Ceres Horti Advice, Naturim en Food Cabinet.

Klik hier voor de projectpagina.

Publicatiedatum: