Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Discounters knappen hun filialen flink op

Düsseldorf - De Duitse retail investeert jaarlijks vijf tot zes miljard euro in het bouwen en verbouwen van winkels. Een modieus winkelconcept belooft namelijk een groeiend aantal klanten en een groeiende omzet. Ook discounters knappen hun filialen inmiddels flink op. Aldi Nord wil in heel Europa haar filialen moderniseren.

In de Duitse Aldi Nord winkels staat de komst van verse bakkerijafdelingen gepland, net zoals bij zusterbedrijf Aldi Süd reeds het geval is. Aldi Nord doet verder geen uitlatingen over details en bedragen, die met de verbouwingen gemoeid zijn. Volgens het Duitse tijdschrift 'Lebensmittel Zeitung' gaat het om een driecijferig miljoenenbedrag. Aangezien de winkels van Aldi Nord verschillende bouwtechnische voorwaarden hadden, zou Aldi Nord deels slechts enkele elementen van het nieuwe concept realiseren.

Wanneer en waar Aldi Nord van start gaat met de veranderingen, is onduidelijk. Als modelfiliaal voor de veranderingen bij Aldi Nord geldt een markt in het Belgische Gent. Hier moeten foto's de oriëntatie tussen de verschillende warengroepen vergemakkelijken en zal binnenkort het assortiment aan drogisterijartikelen verlicht worden.

Ook andere discounters zoals Penny en Netto hebben aangekondigd hun filialen binnenkort op te knappen.

Publicatiedatum: