Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco: Groei in Ierland

Eindelijk goed nieuws voor Tesco door marktgroei in Ierland. De grote detailhandelaar zag zijn marktaandeel op de Britse markt voor het eerst in zeven jaar dalen onder de 30%. Tesco's huidige marktaandeel in Ierland bedraagt 28,2%, wat een stijging inhoudt van 27,5% ten opzichte van deze tijd vorig jaar. In de Ierse kruideniersmarkt over het algemeen was sprake van een te verwaarlozen groei.

Voorzitter David Berry: "Tesco zet de toon bij de drie grote retailers in Ierland, door zijn groei van 2,8% en door de uitbreiding van zijn marktaandeel van 27,5% (vorig jaar) naar 28,2% dit jaar. Dit record, dat werd behaald door de opening van nieuwe winkels, is bijzonder fijn voor de retailer, gezien de recente daling van het marktaandeel op de Britse markt." Op de Ierse markt staan Dunnes en SuperValu nog steeds vooraan, met voor beide een lichte stijging tot respectievelijk 23,4% en 20,1%.

Berry zei: "Elders blijft Aldi het hoogste groeipercentage onder alle retailers behouden met een omzetstijging van 26,2%. Dit is de vijftiende achtereenvolgende periode dat Aldi met meer dan 20% is gegroeid, waaruit blijkt dat het winkelend publiek overtuigd blijft van het goede waarde-aanbod."
Publicatiedatum: