Vakbeurs Vollegrond lanceert Food Plaza met gerechten uit de sector

De eerste editie van Vakbeurs Vollegrond vindt eind deze maand plaats in Evenementenhal Venray: woensdag 28 en donderdag 29 november. Vakbeurs Vollegrond is de opvolger van Tuinbouw Relatiedagen. “Waar Tuinbouw Relatiedagen puur een netwerkbeurs was, richt deze nieuwe titel zich meer op kennis en innovatie. Vakbeurs Vollegrond is specifiek voor open teelten, waar onze HortiContact-beurs in Gorinchem zich expliciet focust op teelten onder glas”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Event Horticulture bij beursorganisator Easyfairs Evenementenhal.

In de laatste weken is het exposantenveld van Vakbeurs Vollegrond gegroeid. Een greep uit de exposantenlijst laat zien dat onder andere Agrea, Baltussen Marokko, Deto Mechanisatie, Grow Group, LTO Arbeidskracht, Mertens, Novisem en Orgapower deelnemen. Eerder maakte de organisatie al bekend dat prominente namen als Limgroup, Jadis Additiva en Bejo Zaden zich ingeschreven hebben, evenals diverse mechanisatiebedrijven als Verbruggen Mechanisatie en Plant Systems Europe.  

Schonewille: “De branches die deze eerste editie prominent aanwezig zijn, zijn groenten en mechanisatie. We hebben ons daar deze eerste editie voornamelijk op gericht. In de toekomst zal het beursconcept breder uitgerold worden. Potentiële bezoekers worden door exposanten op een ludieke manier uitgenodigd middels een ‘groei-kaart’. Als de bezoeker de uitnodigingskaart na registratie bedekt met zand en water geeft, groeien er vervolgens vrolijke bloemen uit. Zo’n speciale kaart past perfect in het concept van Vakbeurs Vollegrond, er ontstaat in beide gevallen iets moois.”

Food Plaza met gerechten uit sector
Het hart van de beursvloer wordt gevormd door een zogeheten Food Plaza waar gerechten uit de sector bereid worden: van vollegrondsgroentesoep tot quiches met groenten en van pompoensoep, vollegrond wokgroenten met kip tot een broodje worst met zuurkool. Food Plaza is één van de onderdelen van het nieuwe concept van Vakbeurs Vollegrond. “De bezoeker van Tuinbouw Relatiedagen gaf aan niet alleen behoefte te hebben aan netwerken, maar juist aan kennisoverdracht, innovatie en beleving. Het Food Plaza speelt logischerwijs in op de beleving. Op het gebied van kennisoverdracht hebben we een kennistheater waar diverse lezingen worden gegeven. Bovendien organiseren we een symposium over maatregelen na droogte, een zeer actueel thema in de sector”, aldus Schonewille.

Excursie productie van bodemverbeteraars
Ook krijgen belangstellenden de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie over bodemverbetering. Deze excursie gaat naar Den Ouden Locatie Land van Cuijk in Haps (15 minuten van Venray). Hier worden op een duurzame manier groene stromen verwerkt tot de meest hoogwaardige bodemverbeteraars en groencompost (RHP-compost). De excursie bestaat onder andere uit een deskundige rondleiding langs de verschillende productieprocessen en bodemverbeteraars. De excursie wordt op beide beursdagen georganiseerd en hieraan kunnen telers en kwekers van open teelten na aanmelding kosteloos deelnemen.

Datum en openingstijden
De eerste editie van Vakbeurs Vollegrond vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 november 2018 in Evenementenhal Venray, direct aan de A73. Het is de enige beurs in Nederland die zich specifiek focust op de vollegrondstuinbouw. De openingstijden van Vakbeurs Vollegrond zijn op 28 en 29 november van 13.00 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie:
Vakbeurs Vollegrond
www.vakbeursvollegrond.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven