Curator Bas van Dijen:

"Voldoende interesse uit de markt voor doorstart Eqraft"

Tholen - Het faillissement van sorteer- en verpakkingsfabrikant Eqraft heeft behoorlijk wat stof doen op waaien in uienland. Tot donderdagmiddag 17 januari konden geïnteresseerden voor een doorstart zich bij curator Bas van Dijen van Okkerse & Schop Advocaten melden. Hij vertelt vanmorgen dat er "voldoende interesse uit de markt is."

"Het vervolgtraject houdt in dat ik de biedingen, die de diverse partijen hebben gedaan, beoordeel en in overleg met de rechter-commissaris ga om de vervolgroute te bepalen", vertelt de curator. Hij verwacht begin volgende week een goed beeld te hebben van de toekomst van het bedrijf.

Gisteren volgde een opmerkelijke gegadigde, toen uienverwerkers een crowdfundingsactie startten. Jaap Wiskerke spreekt van een ongekend resultaat. "De hele sector is als één man achter de broeders Van der Knijff gaan staan, daar heb ik diep respect voor. Van klein tot groot, binnen of buiten de handel, ongelofelijk veel bedrijven hebben zich gemeld om mee te doen. Iedere ondernemer - inclusief mezelf - mag wel in de spiegel kijken of de sector ook als één man achter je zou staan om je te helpen."

"'s Morgens hebben we ons als doel gesteld met enkele verwerkers om 1 miljoen euro binnen te halen om het intellectueel eigendom van de branche in te zetten in een stichting. We hadden weinig tijd, want om 17.00 uur moest het bod bij de curator liggen, maar het is gelukt. Meer dan twintig bedrijven hebben zich gemeld, waarbij we uitgegaan zijn van een inleg van maximaal 50.000 euro per bedrijf."

Of het bod ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd, ligt in handen van de curator, maar Jaap is vol vertrouwen. "De hele sector staat achter deze actie en heeft dus een ongelofelijk draagvlak binnen de sector. Ieder ander privé-bod koopt een lege huls."


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven