Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food Automation en Elisam/Ellips installeren eerste optische uiensorteerder in Nieuw-Zeeland

Na eerder al Elisam optische uiensorteerders geïnstalleerd te hebben bij LJM Produce in Australië in 2016 en Zerella/Parilla Premium Potatoes in 2017, hebben Food Automation en Elisam nu de eerste optische uiensorteerlijn in Nieuw-Zeeland geplaatst. 

In april 2018 bracht een grote afvaardiging van Southern Packers uit Nieuw-Zeeland een bezoek aan Zerella/Parilla Premium Potatoes in het zuiden van Australië om de optische vierlijns-uiensorteermachine van Elisam in actie te zien. 

“Na deze indrukwekkende lijn gezien te hebben en de mogelijkheden die deze ons zou kunnen bieden om een eindproduct van nog hogere kwaliteit te kunnen leveren, ging het allemaal heel snel," begint Dean Pye van Southern Packers. "De uitstekende sorteerprestaties van de Elisam sorteerlijn maakt het mogelijk om onze oogst nog efficiënter te sorteren, benutten en controleren en dit vertaalt zich naar een product van hogere kwaliteit en een betere dienstverlening aan onze klanten."

"We kwamen in contact met Chris de Krom van Food Automation en tevens vertegenwoordiger van Elisam in Australië en Nieuw-Zeeland. "Elisam is wereldmarktleider op het gebied van optische uiensorteeroplossingen. "Samen met Chris de Krom bespraken we onze plannen en doelen, die vervolgens omgezet werden in de meest optimale lay-out die ons voldoende capaciteit en flexibiliteit zou geven. Tegen het einde van de maand was de lijn al besteld en kon het project beginnen." 

In juli 2018 bezocht Murray Turley, bestuurslid van Southern Packers, de fabriek van Elisam in Italië. "Het was geweldig om het enthousiaste team van Elisam te ontmoeten. Dit bevestigde eens te meer dat we er goed aan gedaan hadden om met zowel Food Automation als Elisam in zee te gaan."

"Elisam slaagde erin de apparatuur zelfs een paar weken eerder dan gepland te leveren en hierdoor konden de twaalf 40ft containers eerder verladen worden," vertelt Chris de Krom van Food Automation. "Op 22 november 2018 kwamen de eerste containers aan en drie dagen later waren alle twaalf containers uitgeladen en was de installatie in volle gang. Na een korte onderbreking in verband met de kerstdagen keerden Elisam en Food Automation terug naar Nieuw-Zeeland om de laatste hand aan de sorteerlijn te leggen. 

“Southern Packers is Chris de Krom enorm dankbaar voor zijn vakkundigheid en Food Automation en Elisam voor de manier waarop zij het hele proces hebben begeleid," aldus Colin Tarrant van Southern Packers.

"De snelheid waarmee de lijn werd gemaakt, verladen en geïnstalleerd was indrukwekkend. De kwaliteit van de apparatuur en de kennis en vakmanschap van deze twee bedrijven zijn ongeëvenaard."

"Technologie is de manier om vooruit te komen en de Optical Grader van Elisam maakt deze ontwikkeling mogelijk. Dankzij deze sorteerlijn kunnen we onze klanten nog beter bedienen, onze productiviteit verhogen en verbeteren, een product van consistente kwaliteit leveren en verder groeien als bedrijf," vervolgt Colin Tarrant. 

“Naast de ruim 130 optische sorteerlijnen die Elisam al met succes wereldwijd heeft geïnstalleerd, levert het bedrijf in combinatie met Ellips ook sorteeroplossingen voor andere AGF-categorieën, zoals dadels, steenfruit, appelen, meloenen en sinaasappelen. De gegevens en feedback van deze optische sorteerlijnen worden gebruikt om de kwaliteit van het sorteerproces en de software voortdurend te verbeteren. Op deze manier kunnen klanten van Elisam/Ellips profiteren van continue aanpassingen," aldus De Krom. 

De lange ervaring op het gebied van optische sortering, professionele benadering en expertise voor het sorteren op zowel interne als externe kwaliteitskenmerken zijn voor klanten redenen om te kiezen voor de optische sorteeroplossingen van Elisam. 

"We nodigen onze klanten uit om eens te gaan kijken naar één of meer van onze installaties zodat ze de lijnen met eigen ogen kunnen zien en vragen kunnen stellen aan de mensen die ermee werken. Op deze manier krijgen ze een idee over de prestaties van deze apparatuur. We streven er zoveel mogelijke naar om onze lijnen 'zichzelf te laten verkopen' in plaats van onze klanten een mooie 3D-presentatie voor te schotelen. De praktijk liegt niet," aldus Chris de Krom van Food Automation. 

Voor meer informatie:
Colin Tarrant 
Southern Packers
[email protected] 
Mobile +64 272 324 257

Chris de Krom 
Food Automation Pty Ltd,  
[email protected]  

Verkoop Europa:

Voor meer informatie:

Ellips B.V.
Eindhoven, The Netherlands
phone: +31 (0) 40 - 245 6540 
fax: +31 (0) 40 - 246 7183 
[email protected] 
www.ellips.com

Publicatiedatum: