Open dag bewaarloods Kloppenburg

Vrijdag 15 februari organiseren Bouwbedrijf Lont en Omnivent met diverse partners en leveranciers een open dag ter gelegenheid van de realisatie van de nieuwbouw bewaarloods voor 2200 ton pootgoed bij Akkerbouwbedrijf Kloppenburg in Munnekezijl (Olde Borchweg 65). Geïnteresseerden zijn welkom op van 13.00 tot 18.00 uur (met uitloop tot 21.00 uur).

Bouwbedrijf Lont ontwierp en bouwde de bewaarloods waarbij Omnivent de inrichting van de bewaarloods verzorgde. Het sleutelwoord bij de nieuwe bewaarloods was ‘flexibiliteit’. Zo is om praktische redenen een verbinding tussen de oude en de nieuwe loods gerealiseerd met een koppeling van brandwerend materiaal. De flexibiliteit van de bewaarloods komt verder terug in de logistieke mogelijkheden van de loods, uitgebreide automatisering, de droogmogelijkheden en de 5 bewaarcellen die in grootte variëren.

Bij het bouwen is er door Lont gekeken naar isolatiematerialen. Zo zijn ze uit eindelijk bij het materiaal RC uitgekomen (RC = 7). Lont begeleidde bovendien het complete vergunningentraject.

Met OmniCuro, de bewaarautomatisering van Omnivent, houdt Kloppenburg continu zicht op de situatie in de bewaring. OmniCuro regelt onder andere de condensdrooginstallatie waarmee gedroogd kan worden zonder toepassing van buitenlucht. 

Om kleingebruiker te blijven, heeft Kloppenburg gekozen voor het EMS (energie management systeem) van Omnivent. Dankzij het EMS in OmniCuro, wordt overbelasting van het energienetwerk voorkomen. Door het actuele gebruik van stroom te meten en ervoor te zorgen dat de apertuur gefaseerd inschakelt kan Kloppenburg prima uit de voeten met zijn 80 Ampère en kan hij de volledige koeling laten draaien zonder dat de stoppen eruit vliegen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven