Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

''Herbruikbaar kratsysteem is een antwoord op de standaardisering van de markt"

De firma Cargo Plast, gevestigd in het Duitse Salem (Baden-Württemberg), heeft een nieuw krat op de Fruit Logistica gepresenteerd. De inklapbare en herbruikbare krat onder de naam Clever Fresh zijn vooral voor groenten en fruit gemaakt en worden heel individueel naar de wensen van de klant vormgegeven. De kratten zijn optisch gezien erg aantrekkelijk en stabiel. Ze beschikken over een bijzonder drainagesysteem. „De kratten zijn na hun gebruik eenvoudig te reinigen en kunnen daarna opnieuw gebruikt worden“, zegt directeur Robert Reck-Heinrich.


Het team van de firma Cargo Plast tijdens de Fruit Logistica van dit jaar: Markus Zahn, Robert Reck-Heinrich en Andreas Goslar.

Standaardisering van de markt
Het systeem wordt, volgens Cargo Plast, reeds bij enkele bedrijven succesvol ingezet. Het systeem is voornamelijk bedoeld voor middenstandsbedrijven op het gebied van groothandel in verse producten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein, benadrukt Robert. „Door de toenemende concentratie van de grote handelsketens hebben de middenstandsbedrijven nauwelijks nog de mogelijkheid hun eigen verpakkingen vorm te geven. De complete lay-out wordt tegenwoordig namelijk grotendeels door de levensmiddelenhandel voorgeschreven. Deze standaardisering van de markt proberen we met onze kratten weer open te breken“, legt Robert uit.


Cargo Plast verkoopt die faltbaren Steigen in verschillende groottes en twee varianten (Obst- und Universal-Steigen).

Het milieu ontzien
Logo's, kleuren en het verdere design kunnen naar de wensen van de klant in de kratten geïntegreerd worden. Naast deze flexibele en individuele vormgeving is ook de duurzaamheid een groot verkoopargument, zegt Robert. ”Vanwege het herbruikbare concept passen onze kratten bij de wens naar duurzaamheid en milieubescherming.“ Ook voor bio-producten kan men de kratten probleemloos inzetten. Bij een Zwitserse bio-groothandel zijn de kratten reeds in omloop.

Verdere informatie:
Cargo Plast® GmbH
GF: Robert Reck-Heinrich
In Oberwiesen 23
88682 Salem, DE
+49 (0)7553 82 77 888
info@cargoplast.eu 
www.cargoplast.eu 

Publicatiedatum: