"De prijs van Chinese knoflook zou z'n hoge positie dit seizoen moeten houden"

De knoflookmarkt heeft de laatste weken verschillende veranderingen doorgemaakt. De marktvraag naar knoflook nam in april af en de snelle prijsstijging in maart vertraagde daardoor en daalde zelfs. Kevin Cheng van Shandong Sinofarm Food: "Hoewel de prijs licht daalde, is die nog steeds sterk. Het knoflookseizoen is bijna voorbij en het aanbod van topkwaliteit knoflook is beperkt. Arbeidskosten liggen in deze periode hoog. De prijs voor top kwaliteit nam daardoor niet veel af." De marktvraag naar knoflookteentjes is de afgelopen weken stabiel, maar de kwaliteit is niet zo geweldig op het einde van het seizoen. Het aantal orders zal afnemen in mei doordat steeds meer handelaren besluiten om te wachten tot de nieuwe oogst op de markt komt."

Verse knoflook scheuten

Knoflook in de verwerkingsfabriek en gepelde knoflooktenen

"De knoflookoogst zal midden mei beginnen. Dit luidt het begin van een nieuw teeltseizoen in. En dan komen ook de knoflooktenen op de markt. Verse knoflook zal eind mei op de markt komen en tegen die tijd zal de prijs veranderen, maar nu is het nog te vroeg om te ramen hoe de prijs zal veranderen. We verwachten dat de prijs niet al te zeer zal dalen."

Verpakte knoflook

"We beginnen dit nieuwe seizoen onze knoflookscheuten te promoten. Die hebben hoge voedingswaarden. Ze zijn populair bij Chinezen in het buitenland. We verladen ze samen met knoflooktenen en gewone knoflook omdat de vereiste temperatuur ongeveer hetzelfde is."

Verse knoflook

Shandong Sinofarm is een bedrijf dat zich specialiseert in de teelt en export van AGF. Hun belangrijkste producten zijn verse knoflook, gepelde knoflooktenen, verse gember, wortelen, uien, appelen, peren en Chinese walnoten. Sinofarm zal deelnemen aan de 125e editie van de Chinese Import and Export Trade Fair in Guangzhou. Hun stand is te vinden op 12.2 J 24  Het bedrijfsteam verwelkomt alle gasten graag. 

Knoflookverwerkingsfabriek

Contactpersoon: Kevin Cheng

Shandong Sinofarm Food Co., Ltd.

Tel nr: +86 15275772069 

E-mail adres: kevin.cheng@sinofarmfood.com 

Website: http://www.sinofarmfood.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.