Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS: binnenlandse uienoogst

Nu uien van teeltgebied veranderen, zullen de prijzen sterker worden. 

Wereldwijd was het uienaanbod laag dit seizoen. Michael Davis van Tex-Mex Sales LLC in Weslaco (VS): "Europa b.v. was eerder een uienimporteur dan -exporteur en Mexico importeert altijd al meer uien dan dat ze exporteren."

Maar het aanbod zal snel veranderen nu Texas z'n uien aan het oogsten is en Californië er binnenkort mee gaat beginnen. "Het is een overgang van uien die in het noordwesten werden gekocht naar producten hiervandaan, uit Texas en Californië." Ook Mexico begint met z'n nieuwe gewas. 

De Davis familie op de Viva Fresh Expo in San Antonio.

Prijs witte uien hoger
"In Texas worden witte uien verkocht voor € 22 tot € 26. Voor een zak van 11 kg rode uien ligt de prijs rond € 12 en voor gele uien rond € 8 tot € 10. Het is hoger geweest. In maart en begin april. Maar de prijzen daalden toen Californië begon en het noordwesten door bleef gaan."

De prijzen voor witte uien stegen tot wel € 44, maar begonnen langzaam te dalen toen duidelijk werd dat de beschikbaarheid beperkt is. "Als er een overaanbod was zouden ze enorm dalen, maar het ziet ernaar uit dat er redelijk aanbod is."

De prijzen voor alle kleuren lijken te zullen nivelleren om daarna weer te stijgen. "De vraag naar vers gewas zou moeten aantrekken de komende twee tot drie weken. Rond 1 juni zou de markt ook weer moeten aantrekken. Want mensen die kopen in Washington en Idaho moeten stoppen. Op een bepaald moment zullen de uien uitlopen en stappen veel mensen over op vers gewas. Dat is wat we hier zien gebeuren."

Voor meer informatie: 
Michael Davis 
Tex-Mex Sales
Tel : +1 (956) 969-1003
mike@texmexsales.com 
www.texmexsales.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven