Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikaanse knoflooktelers blij met 25% importheffing op Chinees product

Knoflookteler Christopher Ranch uit Gilroy heeft het besluit van president Trump om de importheffingen op €178 mld aan Chinese producten naar 25% te verhogen met open armen ontvangen.

Veel telers in de Verenigde Staten, met name soja- en maïstelers, vrezen echter desastreuze gevolgen wanneer de Chinese regering terugslaat met vergeldingsmaatregelen in reactie op Trumps besluit van 10 mei. Het nieuwe tarief is ingegaan nadat Amerika en China er niet in slaagden om tot een handelsovereenkomst te komen. 

Teler Christopher Ranch daarentegen is van plan om zijn productie op te schalen omdat hij rekent op een forse stijging van de vraag naar knoflook uit Californië na de invoering van het nieuwe tarief. 

Volgens de Amerikaanse Rekenkamer heeft de knoflooksector in de Verenigde Staten sinds 2001 voor meer dan €534 mln aan financiële schade geleden als gevolg van illegale dumping van Chinese knoflook. Chinese exporteurs hebben de Amerikaanse markt overspoeld met goedkope knoflook, aldus Christopher.

Bron: gilroydispatch.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven