Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rusland: telers gedwongen prijzen voor oude uien te verlagen

De prijzen voor uien van vorig jaar daalden in Rusland verder. Dit begon vorige week en Russische telers werden gedwongen hun prijzen nog meer te herzien door de zwakke vraag. 

Volgens experts legt de lage kwaliteit een druk op de prijzen. Nu het warmer wordt, stijgt het aanbod op de binnenlandse markt dramatisch. De telers sorteren hun opgeslagen producten, terwijl er nog steeds veel ondermaatse uien aangeboden worden. De prijs voor uien klasse 1 ligt momenteel op € 0,31 - 0,48 / kg, wat gemiddeld 8% goedkoper is dan aan het einde van vorige week.

Tegelijkertijd is een daling in de vraag niet alleen te zien voor uien van slechtere kwaliteit, maar sinds deze week ook voor die van kwaliteit klasse 1. Dit is te zien tegen een achtergrond van een redelijk stabiel aanbod van import van het nieuwe gewas, vooral uit Egypte, Turkije en Kazachstan. De leveranciers van importuien zijn niet erg te spreken over de lage vraag van de Russen. De prijs voor imporuien ligt tussen de € 0,46 - 0,55 / kg.

Maar east-fruit.com wijst erop dat ondanks de situatie de uienprijs in Rusland momenteel 3 keer hoger ligt dan eind mei 2018.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven