Recordaantal bezoekers op London Produce Show

Van woensdag 5 t/m vrijdag 7 juni vond de zesde London Produce Show plaats in het Grosvenor House Hotel in Londen. Een tiental Nederlandse bedrijven presenteerden zich in een gezamenlijk paviljoen georganiseerd door de Holland Fresh Group en met ondersteuning van de Nederlandse ambassade in het VK.

Edwin Vanlaerhoven van Valstar Holland en Luc Bruneel van Coöperatie Hoogstraten

Standhouders en bezoekers waren erg enthousiast over de beursdag. Traditiegetrouw was het weliswaar iets drukker dan 's middags, maar de bezoekersstroom bleef redelijk stabiel en de organisatie meldde zelfs een recordaantal bezoekers. Gedurende de dag waren er seminars en demonstraties van chef-koks.


Pieter de Keijzer van Camposol

Er was een goede mix van internationale bedrijven over de hele wereld. Als gevolg van de eerste Global Grape Summit op woensdag waren de internationale druiventelers goed vertegenwoordigd. In een persconferentie werd de oprichting van de Breeders Alliance Company gelanceerd, een alliantie tussen vier grote fruitveredelaars met als doel de IP-rechten te beschermen. 


Ger van Burik met Floris Kinkel van Levarht

Bijgaand enkele foto's van de Nederlandse afvaardiging. De complete fotoreportage publiceren we volgende week.


Matthew Barritt van Valstar Holland, Carl Wulfrank en Paul van de Mierop van Coöperatie Hoogstraten

Volgens een vast concept van seminars op woensdag, bedrijfspresentaties met een aantrekkelijk inhoudelijk randprogramma op donderdag en excursies op vrijdag, bood de London Produce Show ook dit jaar weer voor ieder wat wils.


Madlen Miserius van de Fruit Logistica, Ger van Burik van de Holland Fresh Group en Hugo A-tjak en Perry Dekkers van Coöperatie DOOR en Wilco Muller  van de Nederlandse ambassade

Veel terugkerende thema's hierin waren het verhogen van de consumptie en wat we daar als sector aan kunnen bijdragen, sustainability en natuurlijk handel met het VK, na de Brexit.


Matthew Barritt van Valstar, Marcel van Bruggen van ABC Logistics en Quincey Barrow van Valstar 

Circulaire landbouw
Namens GroentenFruit Huis sprak Gert Mulder zowel op de jaarbijeenkomst van Freshfel op woensdag.


Marcel Verdellen en Luuk Oortwijn van Satori Holland

Hier betrof zijn bijdrage de toegevoegde waarde die Nederland kan bieden voor de export van groenten en fruit naar het VK, na de Brexit. Het VK is voor 60 procent afhankelijk van import van groenten en fruit. 


Bianca van Wingerden van Rainbow International en Marco Romijn van Snijpunt

Samen met Landbouwraad Tim Heddema sprak Gert Mulder over de circulaire landbouw waarbij Heddema de principes van deze visie van minister Schouten uit de doeken deed en Mulder er dieper op in ging hoe GroentenFruit Huis hier met haar leden invulling aan geeft.


Chris Tisch  en Rene van Geest van Van Geest International


Carl Wulfrank en Paul van de Mierop van Coöperatie Hoogstraten


Zeynep Tiki, Sahap en Kemal Kandemir van Eat me Fresh uit Amsterdam

Foto's: Nichola McGregor / Maria Luigia Brusco


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven