Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge uienprijzen in China bereiken limiet

De prijzen voor Chinese uien maken de laatste tijd een voortdurende opmars mee. Door factoren zoals een kleinere oogst en verminderde volumes aan uien in bewaring is een schaarste ontstaan. Analisten waarschuwen er echter voor dat het niet waarschijnlijk is dat de prijzen voor uien in de toekomst nog scherp toe zullen nemen.

Hongyan Liu, een analist van SCI99.com, gaf aan dat het aanbod aan uien in China beperkt is door de ongunstige weersomstandigheden van vorig jaar. Dit heeft jaar op jaar en maand op maand gezien geleid tot de prijsstijgingen.

De periode van het seizoen waarin uien voor bewaring worden opgekocht loopt op zijn einde in Shandong, Jiangsu, Hebei, en Henan. Het aanbod aan verse uien is beperkt en de prijzen blijven vooralsnog hoog. De gemiddelde prijs voor rode uien zit op 0,74 yuan (€0,09) per kg, wat 5% meer is dan in de vorige maand en 23% meer is dan in dezelfde periode van vorig jaar. De gemiddelde prijs voor gele uien zit op 0,62 yuan (€0,08) per kg. Ook dit is 5% meer dan vorige maand. Jaar op jaar gezien is dit zelfs een toename in prijs van 195%.

Liu denkt dat de hoge uienprijzen druk hebben gezet op de volumes aan uien in bewaring. Gezien handelaren van verse uien in de afgelopen jaren ernstige verliezen hebben geleden, is het versaanbod aan uien dit jaar kleiner. De uien uit Jingyuan in de provincie Gansu staan op het punt om op de markt te komen. Het areaal in deze regio is in vergelijking met vorig jaar significant afgenomen. Van 20 juni tot 10 juli is er sprake van een aanbod aan uien dat kleiner is dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit zal ervoor zorgen dat de uienprijzen hoog blijven, al is er maar beperkte ruimte voor toenames in prijzen.

Bron: Sannong China

Publicatiedatum: