Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw aanbod op BioAcademy:

Op 8 juli masterclass strokenteelt bij ERF

Op veel locaties in Nederland wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de landbouw van de toekomst. Het ca. 50 hectare strokenteeltperceel van ERF in Zuidelijk Flevoland is de grootste locatie waar kennis over biodivers telen in de praktijk wordt ontwikkeld. Na voorbereidende proeven is dit het derde strokenteeltseizoen op deze locatie. Samen met Wageningen University & Research (WUR) zijn ervaringen opgedaan over de juiste strokenbreedtes en combinaties van gewassen waarbij de landbouw en natuur optimaal kunnen samenwerken.

Graag dragen we deze kennis uit aan geïnteresseerden. In deze speciale masterclass nemen we onder de loep hoe je strokenteelt kunt integreren in een efficiënte landbouwbedrijfsvoering, gericht op een gelijkblijvende tijdsbesteding, bestaande mechanisatie en een stabielere opbrengst met een hoge biodiversiteit. Uiteraard komen ook mogelijke knelpunten aan de orde.

Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur en gaat van start op het strokenteeltperceel van ERF. Jaco Burgers en Theo Heijboer geven inzicht in de keuze voor de opzet, de uitvoering en de eigen ervaringen. Aansluitend zal  onderzoeker Dirk van Apeldoorn (WUR) uiteenzetten hoe biodiversiteit in de praktijk werkt, welke voordelen het oplevert en wat de opgedane kennis is uit proeven op verschillende onderzoekslocaties. Ook bespreekt hij oplossingen met betrekking tot aandachtspunten als bemesting, mechanisatie, beregening en tijdsbesteding. Ter afsluiting praten we na met een drankje.

De kosten voor de masterclass zijn € 50,- + BTW per deelnemer. Voor meer informatie of aanmelding (onder vermelding van naw en contactgegevens): ingrid@biologischnetwerk.nl.

Klik hier voor meer informatie.

De masterclass wordt georganiseerd door BioAcademy partners Biologisch Netwerk en Land & Co in samenwerking met ERF, Wageningen University & Research en BioAcademy.

Publicatiedatum: