Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjoerd Postuma: "Onze specialisatie is dat we geen specialisatie hebben"

Postuma AGF knipoogt naar Belgische markt

Tholen - Wegens een forse groei richting Belgiƫ zijn wij op zoek naar nieuwe chauffeurs, zo kopte deze week een vacature van Postuma AGF uit IJsselmuiden. Gaat de groothandel naast de Nederlandse markt ook specialisten elders bedienen? We vroegen het na bij Sjoerd Postuma.

"Forse groei is misschien wat overdreven, maar het klopt dat we sinds een maand of vier ook actief zijn op de Belgische markt", reageert Sjoerd. "We komen in alle hoeken van Nederland en laden ook handel in Antwerpen, dus dan is de stap om Belgische klanten te bedienen niet zo groot. Daarbij hebben we dankzij de nieuwbouw ook weer de ruimte om nieuwe klanten te bedienen. De nieuwe auto's en chauffeurs zijn dan ook niet puur voor de Belgische markt gekomen, maar Belgiƫ is er zeker een onderdeel van. We hebben een Belgische medewerker in de buitendienst aangenomen die deze markt voor ons gaat ontginnen en daar zijn inmiddels toch al een aantal klanten uitgekomen."

"Net als Brabanders en Limburgers zijn Belgen anders dan noorderlingen, qua cultuur, maar ook in consumptie. Dat is even wennen, maar dat is juist alleen maar leuk. Voor ons vormen de Belgische specialisten dan ook een mooie aanvulling. We zijn niet ingericht om Belgische supermarkten te gaan beleveren, dat doen we in Nederland ook niet, maar als we onze klantenkring kunnen aanvullen met speciaalzaken en markthandelaren, dan zijn ze van harte welkom", aldus Sjoerd.

Dat de Belgen gefocust zijn op de wat duurdere kwaliteitsproducten, beaamt Sjoerd, maar volgens hem is daarin ook in Nederland een kentering gaande. "De meest luxueuze producten zijn nu goed te verkopen. We zijn daarom altijd op zoek naar de exclusieve producten, want kwaliteit wordt gewoon betaald. Dat is echt anders dan pakweg zes, zeven jaar geleden."

Afgelopen december betrok Postuma AGF haar nieuwe pand met een totale oppervlakte van 10.000 m2. "Het pand functioneert geweldig. Het was deze week met de hitte natuurlijk best even spannend hoe de koeling het zou houden, maar die heeft het warme weer perfect doorstaan. We hebben jaren lang te krap in ons jasje gezeten en nu is het fantastisch om de ruimte te hebben. Daarbij hebben we met onze eigen groentensnijderij nog een extra dimensie aan onze activiteiten toegevoegd. Ook dat gaat steeds beter. Naast de gesneden groenten richting onze vaste klanten, kunnen we ook richting de grootkeukens van toegevoegde waarde zijn."

"Al met al zijn we dik tevreden over het eerste half jaar. De omzet vertoont een dikke plus, al is dat meer in kwantiteit dan in waarde omdat de handel over het algemeen een stuk goedkoper is", aldus Sjoerd. Uitschieters? "Kersen zijn er volop, aardbeien na een klein dipje ook weer. Meloenen uit Spanje en steenfruit uit Zuid-Europa en ander super lekker fruit is er volop.  Maar onze kracht is dat we alle producten voeren en onze specialisatie is dat we dus alle producten voeren in de breedste zin van het woord."

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
Fax: 038-3322610
[email protected]
www.postuma.nl